K77-85 Kreeftenheide richting Gochsedijk.JPGK77-85 speeltuin Kreeftenheide.JPGK77-85 nieuwe School.JPGK78 MFC de Klaproos.JPGK81-83 Boterdijk met kerkhof.JPGK79 grensovergang met cafe Jagershof richting centrum.JPGK84 Augustinusweg richting centrum.JPGK77-85 nieuwe Kerk.JPG

Home

Welkom

 

Welkom op de site van het SiebengewaldsForum, de informatiesite over zaken die de Siebengewaldse bevolking bezig houden.

Wie zijn wij?
Het SiebengewaldsForum is ontstaan uit de DOP-werkgroep. DOP staat voor Dorps Ontwikkelings Plan. Een plan dat elk dorp van de gemeente Bergen ontwikkeld heeft om een eigen visie te geven van de ontwikkeling van het dorp. Ook Siebengewald heeft een dergelijk plan ontwikkeld. Het SiebengewaldsForum is hieruit ontstaan. Met directe lijnen binnen het gemeentehuis en allerlei instanties, zijn we in staat om allerlei vragen en problemen op te pakken. De opdrachten kunnen komen vanuit de gemeente, maar ook vanuit de bevolking.

Wat doen wij?
We komen 4 keer per jaar bij elkaar om de actuele stand van zaken van lopende zaken te bespreken.
Ook zijn we betrokken bij een gemeentelijk overleg met alle dorpsraden. Hierdoor leren we veel van elkaar en krijgen we zelf meer expertise om zaken op te pakken en op te lossen.
Bij diverse activiteiten waren we reeds betrokken en we hopen dat we dit in de toekomst ook mogen blijven.

Als SiebengewaldsForum mogen we ook per jaar een bedrag uitkeren aan subsidie. Deze subsidie is bedoeld om de leefbaarheid in Siebengewald te verbeteren. Op dit moment hebben we al een bijdrage mogen leveren aan:

  • De speeltuin aan de Seringenstraat.
  • Nieuwe kostuums van de fanfare.
  • Een bank bij het MFC.
  • Visplekken voor minder validen.
  • Een scherm binnen het MFC.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een subsidie, hou dan de Grenskoerier en deze site goed in de gaten. De campagne start in september.

Waarom deze site?
Onze overheid is aan het veranderen. De gemeente moet steeds meer zaken zelf regelen en krijgt steeds minder geld om het op te pakken. De inwoners van de diverse kerkdorpen kunnen meedenken om zaken te mogen behouden, maar vooral ook de leefbaarheid in hun eigen dorp te verbeteren. Hierdoor kan naar oplossingen gezocht worden voor problemen die er zijn en ontstaan. Het SiebengewaldsForum is open en transparant. Dit betekent dat we graag willen dat iedereen meedenkt en alles snel te lezen moet zijn, b.v. in een Nieuwsbrief (binnenkort verschijnt de eerste) of op internet. Daarom zijn we blij met deze site. We hopen daarmee mensen te informeren en te stimuleren mee te doen. Het Forum zelf bestaat uit een beperkt aantal personen. Zelf kunnen we weinig, samen zijn we sterk. Dit heeft Siebengewald in het verleden vaak genoeg bewezen. Daarom maak gebruik van de site, laat je informeren en kom op met je mening.